Mrika Nikçi, fituese e Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2022

Prishtinë, 16 dhjetor 2022 - Lëvizja FOL edhe këtë vit ka ndarë Çmimin për Guxim Qytetar për vitin 2022, i cili në këtë vit iu nda znj. Mrika Nikçi. Mexhide Demolli-Nimani, drejtoreshë e Lëvizjes FOL tha se është viti i 13-të që FOL ndan këtë çmim në shenjë vlerësimi për personalitetet më të angazhuara në mbrojtjen e interesit publik dhe…

Lexo më shumë

Arsim Halili, fitues i Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2021

Prishtinë, 22 dhjetor 2021 – Lëvizja FOL edhe këtë vit ka ndarë Çmimin për Guxim Qytetar për vitin 2021, i cili në këtë vit iu nda z. Arsim Halili. Mexhide Demolli-Nimani, drejtoreshë e Lëvizjes FOL tha se është viti i 13-të që FOL ndan këtë çmim në shenjë vlerësimi për personalitetet më të angazhuara në mbrojtjen e interesit publik dhe të…

Lexo më shumë

Shpresa Loshaj, fituese e Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2020

Prishtinë, 04 dhjetor 2020 – Lëvizja FOL edhe këtë vit ka ndarë Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2020, i cili në këtë vit iu nda znj. Shpresa Loshaj nga Deçani. Mexhide Demolli-Nimani, drejtore e Lëvizjes FOL tha se këtë çmim, FOL e ndanë për herë të 12-të, në shenjë vlerësimi për personalitetet më të angazhuara në mbrojtjen e interesit publik…

Lexo më shumë

Qëndron Kastrati, fitues i çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2019

Prishtinë, 20 Dhjetor 2019 – Lëvizja FOL ka mbajtur ceremoninë e ndarjes së Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2019, i cili në këtë vit iu nda z. Qëndron Kastrati. Mexhide Demolli-Nimani, drejtore ekzekutive e Lëvizjes FOL tha se ky është viti i 11 që FOL e ndan një çmim të tillë në prezencë të miqve dhe mbështetësve të FOL-it…

Lexo më shumë

Vasfije Krasniqi Goodman fituese e çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2018

Prishtinë, 17 Dhjetor 2018 – Lëvizja FOL ka mbajtur ceremoninë e ndarjes së Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2018, i cili në këtë vit iu nda znj. Vasfije Krasniqi Goodman. znj.Krasniqi - Goodman përfaqëson shembullin më të mirë të gruaje guximtare. Znj. Krasniqi Goodman ishte viktimë e dhunës seksuale gjatë luftës në Kosovë e cila rrëfeu para publikut Kosovarë…

Lexo më shumë

Enis Veliu, fitues i Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2017

Prishtinë, 26 Dhjetor 2017 – Lëvizja FOL ka mbajtur ceremoninë e ndarjes së Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2017, i cili në këtë vit iu nda z. Enis Veliu. Enis Veliu është redaktor i ekonomisë në gazetën ditore “Zëri”, ku pas publikimit të shkrimit “KEDS-i na faturon 8 milionë euro në vit për rrymën e serbëve të veriut”, Avokati…

Lexo më shumë

z.Murat Mehmeti, fitues i Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2016

Prishtinë, 23 Dhjetor 2016 – Lëvizja FOL ka organizuar për herë të shtatë ceremoninë e ndarjes së Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2016, i cili në këtë vit iu nda z. Murat Mehmeti, inspektor hetues tatimor në Administratën Tatimore të Kosovës. Petrit Zogaj, nga Lëvizjes FOL tha se këtë Çmim, FOL e ndanë për herë të shtatë, në shenjë…

Lexo më shumë

Shyhrete Berisha, fituese e Çmimit për Guxim Qytetar 2014

Prishtinë, 20 Janar 2015 - Lëvizja FOL ka organizuar për herë të gjashtë ceremoninë e ndarjes së Çmimit për Guxim Qytetar për vitin 2014, i cili në këtë vit iu nda znj. Shyhrete Berisha nga Suhareka. Petrit Zogaj, nga Lëvizjes FOL tha se këtë Çmim, FOL e ndanë për herë të gjashtë, në shenjë vlerësimi për personalitetet më të angazhuara në mbrojtjen e interesit publik dhe…

Lexo më shumë

Xhabir Hamiti dhe Visar Arifaj fitojnë Çmimin për Guxim Qytetar 2013

Prishtinë, 27 Dhjetor 2013 - Lëvizja FOL në një ndejë të organizuar për fundvit, ndau për herë të pestë Çmimin për Guxim Qytetar. Këtë vit, ky çmim iu është ndarë Xhabir Hamitit dhe Visar Arifajt. Petrit Zogaj, Drejtor Ekzekutiv në FOL tha se "Lëvizja FOL po mbyll këtë vit, sikur se edhe katër vitet e tjera, me një ngjarje, e…

Lexo më shumë

Adem Meta fiton Çmimin për Guxim Qytetar 2012

Lëvizja FOL në një ndejë të organizuar për fundvit, ndau për herë të katërt Çmimin për Guxim Qytetar. Ky çmim i’u nda z.Adem Meta. Z.Adem Meta, jurist me profesion si dhe nje aktivist i palodhshëm gjatë njëzetë viteve të fundit. Kontribut të çmueshëm z.Meta dha në përudhën e paraluftës ku ka qenë sekretar i Këshillit për Mbrojtjen e të Drejtave…

Lexo më shumë

Ejup Bajrami merr Çmimin për Guxim Qytetar për vitin 2011

Në një ndej të organizuar për fundvit,  Lëvizja FOL ndau për herë të  tretë Çmimin për Guxim Qytetar.  Përderisa në dy vitet e fundit ky çmim ju nda z. Rufki Suma, kandidat i pavarur që fitoi zgjedhjet për kryetar të Komunës së Hani të Elezit dhe znj. Ajnishahe Shala-Halimi, në këtë vit ky çmim ju nda z. Ejup Bajrami. z.…

Lexo më shumë

Ajnishahe Shala-Halimi fiton Çmimin për Guxim Qytetar për vitin 2010

Në një ndej të organizuar për fundvit,  Lëvizja FOL ndau për herën e dytë Çmimin për Guxim Qytetar.  Në vitin 2009 për herë të parë ky çmim u nda për z. Rufki Suma, kandidat i pavarur që fitoi zgjedhjet për kryetar të Komunës së Hani të Elezit përderisa për vitin 2010 Çmimin për Guxim Qytetar e fitoi znj. Ajnishahe Shala-…

Lexo më shumë

Rufki Suma pranon Çmimin për Guxim Qytetar 2009

Në një ndej jo-formale të organizuar për fundvit, Lëvizja FOL ndau Çmimin për Guxim Qytetar. Ky çmim ndahet për të nderuar dhe njohur kontributin dhe guximin e qytetarëve për pjesëmarrje në procese të cilat ndihmojnë në zhvillimin e kulturës politike dhe demokracisë së vend. Çmimi për Guxim Qytetar do të jetë i përvitshëm. Ky Çmim, i cili ndahet për herë…

Lexo më shumë