Takim me drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsion z. Shaip Havolli

Prishtinë 2 korrik 2019 – Përfaqësues të Lëvizjes FOL u takuan me drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsion z. Shaip Havolli.

Në këtë takim u diskutua për Ligjin për Mbrojtjen e Sinjalizueseve dhe rolin e Agjencisë në hartimin e akteve nënligjore të dala nga ky ligj.

Drejtorja e Lëvizjes FOL Mexhide Demolli – Nimani, njoftoi drejtorin Havolli për punën që FOL do të bëj gjatë muajve në vazhdim sa i përket monitorimit dhe promovimit të Ligjit për Mbrojtën e Sinjalizueseve.

Drejtori i AKK-së, z. Havolli  deklaroi se Agjencia është e gatshme të bashkëpunoj me FOL-in dhe tha se promovimi i këtij Ligji edhe nga shoqëria civile është i mirëseardhur.

FOL me mbështetjen e KFOS-it është duke realizuar projektin ‘Monitorimi dhe promovimi i Ligjit për Mbrojtën e Sinjalizuesve’ ligj ky i cili ka hy në fuqi në dhjetor të vitit 2018.