Reagim në 1 vjetorin e hyrjes në fuqi të Kushtetutës së Kosovës”

Prishtinë, 15 Qershor 2009 ” Në një vjetorin e hyrjes në fuqi të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, Aksioni Qytetar Fol “08, ka reaguar edhe njëherë ndaj shkeljes së Kushtetutës nga Institucionet më të larta të vendit. Megjithëse, përgjatë një vitit të zbatimit të Kushtetutës është bërë progres, respektimi i mirëfilltë i saj është ende një problem aktual dhe serioz. Paqartësia në mes autoriteteve të Kosovës dhe prezencës ndërkombëtare përbën ndër faktorët kyç në mos zbatimin e aktit më të lartë juridik të vendit.