Presidenti të shkarkoj z. Rexhepi nga posti i Guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës

Lëvizja FOL përmes kësaj komunikate mbështet vendimin e Bordit Drejtues të Bankës Qendrore të Kosovës të datës 26 Korrik 2010 si dhe kërkon nga Presidenti i Republikës së Kosovës që në mbështetje të Kushtetutës së Republikës së Kosovës përkatësisht Neni 184 mbi Kompetencat e Presidentit, të shkarkoj menjëherë nga posti i guvernatorit të Bankës Qendrore z. Hashim Rexhepi.

Z. Rexhepi ditë më parë është arrestuar nga Policia e Kosovës nën dyshimet për keqpërdorime dhe korrupsion për periudha të ndryshme kohore përderisa Gjykata e Qarkut i ka shqiptuar masën e paraburgimit prej 30 ditëve.

Petrit Zogaj, menaxher i programit në Lëvizjen FOL me këtë rast deklaroj: “Duke marrë parasysh që Banka Qendrore është një institucion shumë i rëndësishëm bankar, nuk duhet të lejohet që posti i Guvernatorit të jetë i zbrazet dhe të funksionoj me ushtrues detyre për një periudhë të gjatë. Prandaj, ne, kërkojmë nga Presidenti që menjëherë pas shkarkimit të z Rexhepi nga posti i Guvernatorit të BQK-së të fillojë procedurat e përzgjedhjes së Guvernatorit të ri të këtij Institucioni.”