Presidenti nuk përfaqësoj unitetin e popullit”

Prishtinë, 9 Korrik 2009 – Aksioni Qytetar FOL “08 ka reaguar ndaj fjalimit të Presidentit Fatmir Sejdiu, të mbajtur në Kuvendin e Kosovës, duke ia kujtuar shkeljet e vazhdueshme që është duke i bërë Presidenti ndaj aktit më të lart juridik të vendit, Kushtetutës. Prezantimi i punës së Presidentit para deputetëve të Kuvendit të Republikës së Kosovës më shumë i ngjan një shoë politik sesa një obligimi kushtetues, të cilin z. Sejdiu donë që ta respekton.

FOL”08 përmes këtij reagimi ka kërkuar që kjo paraqitje e z. Sejdiu në Kuvendin e Kosovës, të jetë e fundit ku Kushtetuta e Kosovës shkelet nga njeriu i parë i vendit, duke treguar në këtë mënyrë përgjegjësi qytetare dhe politike.