Performancë në lidhje me ngërçin politik për konstituimin e organeve të reja shtetërore

Prishtine, 4 korrik – Lëvizja FOL ka organizuar sot performancën “Kryeministrat e Kosovës” përmes së cilës ka reaguar për situatën politike të krijuar në vend pas zgjedhjeve të 8 Qershorit.

Lëvizja FOL, konsideron se në zgjedhjet parlamentare të organizuara më 8 qershor, Kosova ka arritur të tregoj avancim në organizimin dhe mbajtjen e tyre. Por, procesi paszgjedhor ka futur vendin në një ngërç politik, i cili po e mban peng vendin dhe konstituimin e institucionve kryesore shtetërore.

Në përputhshmëri me vendimin e Gjykatës Kushtetuese, Lëvizja FOL fton forcat politike që pas certifikimit të rezultateve të përshpejtojnë konstituimin e parlamentit dhe qeverisë në mënyrë që të shmanget çfarëdo vakumi institucional.
Ne konsiderojmë se duke iu referuar vendimit të Kushtetueses duhet procedohet me hapat e tjerë për të shmangur mundësinë që vendi të shkojë në zgjedhje të jashtëzakonshme.Kredibiliteti i këtyre zgjedhjeve mund të ruhet vetëm nëse rast se ky proces përmbyllet me konstituimin e përbërjes së re të parlamentit dhe qeverisë.

Kosovës i duhet një Parlament, Qeveri e Kryeministër.

Nëpërmjet kësaj performanse, FOL dëshiron ta tërheqë vërejtjen për nivelin e degradimit të procesit dhe klasës politike. Konform kësaj, FOL synon t`ua rikujtoj të gjithë kandidatëve potencial për kryeministra dështimet me të cilat janë përballur. Prandaj, FOL-i, propozon që të gjithë pretendentët të jenë kryeminisra në fushat specifike sic janë: Hashim Thaçi për Energjetikë, Isa Mustafën për Pushtet Lokal dhe Urbanizëm, Albin Kurtin për Zbatimin e Marrëveshjes së Brukselit, Ramush Haradinaj për Infrastrukturë, dhe Fatmir Limaj kryeministër për luftimin e Korrupsionit dhe Krimin e Organizuar .

Galeria e aktivitetit

Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore8Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore7Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore6Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore5Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore4Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore3Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore2Performance ne lidhje me ngercin politik per konstituimin e organeve te reja shteterore