Gjykata Themelore e Prishtinës dhe ajo e Apelit me më së shumti aktgjykime të publikuara

Prishtinë, 21 nëntor 2021 – Lëvizja FOL në bashkëpunim me Debate Center, gjatë muajit nëntor kanë monitoruar publikimin e aktgjykimeve për të gjitha gjykatat e Kosovës.

Gjatë muajit nentor 2021, Gjykata Themelore e Prishtinës si dhe e Gjykata e Apelit janë gjykatat me më së shumti aktgjykime të publikuara. Në ueb-faqen e Këshillit Gjyqësor të Kosovës janë të publikuara 2968 aktgjykime. ndërsa Lëvizja FOL ka regjistruar në databazën e saj 2935 aktgjykime. Gjykata Themelore e Prishtinës ka publikuar 33 aktgjykime të përsëriturat e të njejtat nuk janë evidentuar.

Ky projekt mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan, përmes Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit (INL).