FOL Hapur për Hidrocentralet

Prishtinë, 3 shtator 2020 – Lëvizja FOL me mbështetjen e Qendrës së Trajnimeve dhe Burimeve për Avokim(Advocacy Training and Resource Center – ATRC) kanë organizuar diskutimin FOL Hapur për Hidrocentralet.

Temë diskutimi në këtë forum ishte shfuqizimi i vendimit të ministrisë për moratorium në ndërtimin e hidrocentraleve dhe konsultimet me publikun për çështjet e kësaj natyre deri më tani.

Panelistë në këtë diskutim ishin:

  1. Blerim Kuçi, Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit
  2. Hajrulla Çeku Anëtar i Komisionit për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Infrastrukturë dhe Mjedis

znj. Eliza Hoxha, Kryesuese e Komisioni Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet e hidrocentraleve.

 

Video nga ky diskutim mund ta shihni duke klikuar këtu.