FOL Hapur me ministren e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit znj. Arbërie Nagavci

Prishtinë, 11 maj 2021 – Lëvizja FOL ka mbajtur debatin e radhës FOL Hapur me Ministra/e të Kosovës. E ftuara e radhës ishte ministrja e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit znj. Arbërie Nagavci.

Gjatë këtij takimi është diskutuar rreth planifikimit të Planit të Punës së Qeverisë për vitin 2021, gjegjësisht aktivitetet të cilat i ka caktuar Ministia e Arsimit në planin e punës, punën, prioritetet si dhe sfidat të cilat e presin ministrinë Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit gjatë këtij mandati.

Znj.Nagavci prezantoi disa nga prioritetet që kjo ministri ka caktuar për vitin 2021, ku prioritet i tyre ishte menaxhimi i situatës me pandemin në afat të shkurtër.

Ajo tha se ne kemi përcaktuar 5 qëllime strategjike të cilat janë publike tashmë dhe janë në programin tonë qeverisës dhe shpalosi disa nga to.

  • Duke filluar me arsimin gjithpërfshirës dhe të digjitalizuar
  • Harmonizimin e shkollave profesinale me tregun e punës
  • Menaxhimin e cilësisë në arsimin e lartë
  • Edukimi i hershëm – Shpërndarja e shujtës, largimi i vlerësimit me notë
  • Resurset humane
  • Arsimi dhe aftësimi profesional

Gjatë këtij debati u pranuan dhe pyetje të ndryshme nga gazetarët si dhe nga ndjeksit online.