Ekipi 311 fitues i Turneut Kombëtar i Debatit – Kosova Open 2024

Në kuadër të projektit ”Kosovo Green Action”, Lëvizja FOL ka organizuar Turneun Kombëtar të Debatit formal “Kosova Open 2024″ i cili u mbajt me datat 07-09 qershor 2024 në hapësirat e Gjimnazit Loyola në Prizren.

Pjesë e këtij Turneu ishin rreth 70 të rinj e shkollave të mesme nga pesë komuna të Kosovës: Prishtinë, Mitrovicë, Ferizaj, Kamenicë dhe Obliq.

Nga e premtja deri të dielën të rinjtë pjesëmarrës debatuan mbi temat rreth Agjendës e Gjelbër, dhe problemet kryesore të mjedisit duke qenë kështu pjesë e garës më të madhe të debatit në vend. 

Duke u bazuar në performancën që kanë treguar, folësit më të mirë të këtij turneu u shpallën:

1.Folësja e parë më e mirë, Viona Humolli

2.Folësja e dytë më e mirë, Jona Olloni

3.Folësja e tretë më e mirë, Hënë Haxhimusa

4.Folësi i katërt më i mirë, Blin Zhilipotoku

5.Folësja e pestë më e mirë, Medina Shkodra

(trophy) Ndërsa ekipi fitues në nivel vendi u vlerësua Ekipi 311, i përbërë nga Jona Olloni dhe Viona Humolli nxënëse të Gjimnazit Xhevdet Doda në Prishtinë. Duke qenë fituese të këtij turneu, vajzat kanë fituar për shkollën një fond i cili do të përdoret për të instaluar panel solar në këtë mënyrë do të ndikojnë në shpenzimet e shkollës dhe të përçojnë mesazh rreth rëndësisë së mbrojtjes së mjedisit.

Lëvizja FOL falënderon secilin pjesëmarrës, gjyqtarët, koordinatorët lokal, ekipin organizativ, vullnetarët që ky turne u realizua në mënyrën më të mirë të mundshme.

Ky projekt është i mbështetur nga Ëorld Bank në kuadër të Partneriteti Global për Përgjegjshmëri Sociale dhe implementohet nga Lëvizja FOL, Balkan Green Foundation dhe Open Data Kosovo.