Diskutimi për çështjen e trajtimit të pacientëve jashtë institucioneve publike

Prishtinë, 3 korrik 2023 – Lëvizja FOL, si pjesë e koalicionit të përbërë nga D4D, Columbus, Internews Kosova, AGK dhe AKTIV, ka mbajtur sot diskutimin jo-formal me Zëvendës – Drejtorin e Fondit për Sigurime Shëndetësore, z. Bujar Kacuri.

Në këtë takim u diskutua në lidhje me sfidat në të cilat po përballet aktualisht Fondi për Sigurime Shëndetësore, bashkëpunimin ndër-institucional, çështjen e kornizës rregullative për trajtimin e pacientëve jashtë institucioneve shëndetësore publike, e çështje të tjera.

Ky aktivitet është mbështetur nga National Democratic Institut, në kuadër të projektit “Identifikimi dhe ekspozimi i korrupsionit: Sfidat në Sistemin e Kujdesit Shëndetësor Publik të Kosovës”. Mendimet e shprehura në këtë diskutim janë të autorëve dhe nuk shprehin pikëpamjet e NDI.