Takim me kryetarin e Gjykatës Themelore në Ferizaj z. Bashkim Hyseni

Ferizaj, 13 Nëntor 2017 – Përfaqësues të Lëvizjes FOL sot u takuan me z.Bashkim Hyseni, Kryetar i Gjykatës Themelore në Ferizaj. Gjatë këtij takimi u diskutua për punën dhe kushtet e punës në këtë gjykatë si dhe për lëndët kundër korrupsion.

Kryetari i Gjykatës z.Hyseni tha se Gjykata Themelore e Ferizajt i ka 30 gjykatës aktiv si dhe 5 gjykatës fillestar të cilët nga Janari fillojnë të marrin në punë lëndë nga kjo gjykatë. “Gjykata Themelore e Ferizajt qëndron shumë mirë më lëndët kundër korrupsion, ku në tre mujorin e fundit të këtij viti ka hyrë me vetëm 6 lëndë të kësaj natyre”, tha ai.

Sipas tij, Gjykata Themelore e Ferizajt ka zyrtarë të statistikave, ndërsa sa i përket kushteve të punës kjo gjykatë së shpejti të bartet në objekt të ri, të cilin e ka financuar Këshilli Gjyqësor i Kosovës.

 

Ky grant është  financuar nga projekti Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP) – i financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë (SCO-K) dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Danimarkës (DANIDA) dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).