Politikat ndëshkimore në rastet e korrupsionit nga Gjykatat e Kosovës

Prishtinë, 3 qershor 2021 – Lëvizja FOL, Debate Center dhe Internews Kosova, kanë filluar serinë e ligjeratave mbi dispozitat ligjore dhe procedurat e hetimit në fushën e korrupsionit. Labinot Leposhtica nga Kallxo.com, ishte ligjëruesi i parë në këtë seri.

Ligjerata e z. Leposhtica kishte në fokus politikat ndëshkimore në rastet e korrupsionit nga gjykatat e Kosovës. Fokus i veçant ka qenë rregullimi i praktikës ndëshkimore sipas Kodit Penal, Kodit të Procedurës dhe Udhëzuesit të Politikës Ndëshkimore.

Kjo seri do të zhvillohet në dy forma, në atë virtuale dhe fizike, përgjatë 10 javëve të ardhshme.

Ky projekt mbështetet nga Departamenti i Shtetit Amerikan, përmes Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit (INL).