FOL ka mbajtur takim me Kryetarin e Prokurorisë Themelore të Gjakovës

Gjakovë, 12 Tetor 2017 – Përfaqësues nga Lëvizja FOL sot u takuan me Kryetarin e Prokurorisë Themelore të Gjakovës, z.Ali Selimaj. Gjatë këtij takimi u diskutua për punën e Prokurorisë Themelore të Gjakovës, në veçanti për lëndët e natyrës korruptive. z.Selimaj tha se “lëndët e natyrës korruptive gjithmonë kanë prioritet në Prokurorinë Themelore të Gjakovës”. Momentalisht jemi me numër të mjaftushëm të prokurorëve andaj edhe jemi mirë me lëndët e kësaj natyre.

Ndërkaq, sa i përket objektit të kësaj Prokurorie,”objekti është shumë i vjetër, kushtet ku punojnë Prokurorët tanë janë në gjendje të mjerueshme. Edhe pse objekti është në përfundim e sipër, për shkak të procedurave të prokurimit, e cila është ritenderuar dy her, është shtyer bartja në objektin e ri”, tha ai.

 

Ky takim është  aktivitet nga projekti Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP) – i financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë (SCO-K) dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Danimarkës (DANIDA) dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).