FOL Hapur me Kryeministrin Ramush Haradinaj

Prishtinë, 12 Prill 2018 – Lëvizja FOL ka mbajtur sot forumin FOL Hapur ku i ftuar ishte Kryeministri i Republikës së Kosovës z. Ramush Haradinaj.

Në këtë forum u diskutua për temat aktuale në vend si dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, formimi i Ushtrisë së Kosovës, për arrestimin dhe deportimin e gjashtë shtetasve turq, formimin e asociacionit me komunat serbe dhe për liberalizimin e vizave.

“Në Bruksel herën e fundit kam thënë që kjo fuqi e dialogut nuk është e mjaftueshme që të zgjidh çështjen Kosovë-Serbi. Aty më është thënë që nuk po e kuptojmë atë që po e kërkoj. Aty më është thënë edhe që ju i kryeni këto përmes marrëveshjeve që i zbatoni”, ka thënë Haradinaj.

Ndërkaq sa i përket asociacionit të komunave me shumicë serbe, kryeministri Haradinaj tha se ultimatumi i serbëve është taktik që përdoret në këto situata që përdoret që ti mos të reagosh në këso situata. “Lista serbe e ka ofruar dorëheqjen unë nuk e kam pranuar. Tash ka ndodhë një komunikim. Ju duket ndoshta absurde por nuk ka ndonjë kërkesë ë listës për kthim në qeveri”, ka thënë Haradinaj.