Bashkëbisedim me studentë në Ferizaj

Ferizaj, 29 Mars 2018 – Lëvizja FOL ka organizuar sot bashkëbisedim mes studentëve të Kolegjit AAB në Ferizaj dhe kryetarit të Gjykatës Themelore në Ferizaj z. Bashkim Hyseni dhe kryeprokurorit së Prokurorisë Themelore në Ferizaj z. Shukri Jashari.
Temë e këtij bashkëbisedimi ishte: Edukimi dhe ngritja e vetëdijes së studentëve për dukurinë e korrupsionit dhe luftën ndaj tij.

Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Ferizaj z. Shukri Jashari, shpjegoj para studentëve punën e prokurorisë së Ferizajt. “Për shkak të tranzicionit në Kosovë korrupsioni është ma i theksuar se në shtetet tjera”, tha Jashari, duke shtuar se pavarësisht se luftimi i korrupsionit tashmë është kusht për liberalizimin e vizave, Prokuroria Themelore do ta luftoj këtë dukuri edhe pas liberalizimit të vizave.

Ndërkaq, kryetari i Gjykatës Themelore në Ferizaj z. Bashkim Hyseni, tha se gjatë pesë viteve të fundit kanë qenë 150 lëndë të korrupsionit, “Vetëm gjatë katër viteve janë zgjedh 140 lëndë të korrupsionit, ndërkaq kanë mbetur edhe 10 të cilat kanë hyr në punë në fund të vitit 2017,  tw cilat do të marrin epilogun e tyre në muajt në vazhdim”, tha Hyseni, duke shtuar se lëndët e korrupsionit kanë një prioritet në Gjykatën Themelore të Ferizajt.
Hyseni tha se jemi të përkushtuar të dëshmojmë se vendi jonë është i gatshëm për luftimin e kësaj dukurie negative dhe ju si studentë duhet të bëni çmos të mos bëheni pjesë e dukurive korruptive.

 

Ky grant është financuar nga projekti Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP) – i financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim në Kosovë (SDC) dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Danimarkës (DANIDA) dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).