Bashkëbisedim me Ministrin e Drejtësisë, z. Abelard Tahiri

Prishtinë, 17 Tetor 2017 – Lëvizja FOL ka mbajtur sot bashkëbisedimin me ministrin e Drejtësisë z. Abelard Tahiri, ku u diskutua për mekanizmat e integritetit të sistemit të drejtësisë dhe reformat ligjore në luftën kundër korrupsion, duke përfshirë ligjin për Agjencinë kundër korrupsion si dhe ligjin për Mbrojtjen e Informatorëve. Gjithashtu u diskutua edhe e ardhmja e zyrës së prokurorit disiplinor.

Ligjërata është mbajtur në Qendrën për Edukim dhe Antikorrupsion (AEC) në Lëvizjen FOL, ku audiencë e kësaj ligjërate ishin studentë nga Universitete Publike dhe Private.

Lëvizja FOL së shpejti fillon serinë e ligjëratave/bashkëbisedimeve me Gjykatës dhe Prokurorë të ndryshëm.

 

Ky bashkëbisedim u përkrah nga Ambasada Holandeze në Prishtinë në kuadër të projektit “Promovimi i Integritetit ne Sektorin Gjyqësor”.