Bashkëbisedim me Kryetarin e Gjykatës Supreme z. Enver Peci

Prishtinë, 5 Prill 2018 – Lëvizja FOL ka mbajtur sot bashkëbisedim me Kryetarin e Gjykatës Supreme në Prishtinë, z. Enver Peci dhe studentët/et e Fakultetit Juridik. Temë diskutimi ishte Integriteti i Gjyqësorit në Kosovë.

Kryetari Peci, foli para studentëve për punën e Gjykatës Supreme dhe gjithashtu për integritetin e gjyqësorit në përgjegjësi. Sipas tij, gjyqësia kosovare është e pavarur nga pushteti dhe se të gjithë ata që kapen duke marrë vendime të ndikuara përballen me Këshillin Disiplinor.

Ndonëse ka shënuar një përparim viteve të fundit, sipas tij, gjyqësori kosovar ka edhe sfida të mëdha.

 

Ky aktivitet u mbështet nga Ambasada Holandeze në Prishtinë.