FOL Hapur me Komisioneren për Informim dhe Privatësi znj. Krenare Sogojeva – Dermaku

Prishtinë, 23 janar 2023 – Lëvizja FOL në kuadër të shënimit të javës për informimin dhe promovimin e së drejtës së privatësisë ka mbajtur diskutimin “FOL Hapur” me Komisioneren për Informim dhe Privatësi znj. Krenare Sogojeva – Dermaku.

FOL Hapur është mbajtur me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare për Mbrojtjen e të Dhënave Personale.

Disa nga temat të cilat ishin diksutuar gjatë këtij debati ishin;
Ku jemi sot me sistemin e vëzhgimit me kamera në territorin e Kosovës? Kush janë shkelësit më të mëdhenj të të dhënave personale dhe cila është natyra e shkeljes së këtyre të dhënave, roli i Agjencisë për Informim dhe Privatësi në mbrojtjen e të dhënave personale janë vetëm disa nga temat që do të diskutohen në këtë forum me Komisioneren për Informim dhe Privatësi.

Ky aktivitet u bë me mbështetjen financiare të Rockefeller Brothers Fund.