Forumi “FOL Hapur për Sundimin e Ligjit në Kosovë”

Lëvizja FOL mbështetur nga Departamenti i Shtetit Amerikan, përmes Byrosë Ndërkombëtare për Çështje të Narkotikëve dhe Sundim të Ligjit (INL), ka mbajtur diskutimin “FOL Hapur për Sundimin e Ligjit në Kosovë”. Në këtë diskutim të ftuar ishin Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës z. Jeffrey M. Hovenier si dhe Ministrja e Drejtësisë znj. Albulena Haxhiu.

Në këtë diskutim është bërë prezantimi i gjetjeve nga raporti “Performanca e sistemit prokurorial dhe gjyqësor për rastet e dhunës në familje gjatë vitit 2021”, ndërkaq Ambasadori Amerikan ka bërë adresimin e tij të parë sa i përket fushës së sundimit të Ligjit në Kosovë.

Gjithashtu një adresim rreth sundimit të Ligjit në Kosovë e ka bërë edhe Ministrja e Drejtësisë znj. Albulena Haxhiu.

Gjeni raportin në gjuhën shqipe në këtë link:
si dhe në gjuhën angleze këtu: